Het Vlaamse Kruis
Helpen, leren helpen en helpen leren helpen

Een snijwonde, een val, zelfs een hartstilstand… zijn helaas de dagelijkse realiteit.
De statistieken vertellen ons dat de meeste ongelukken in een “vertrouwde” omgeving gebeuren. Maar ondanks de snelle medische evoluties blijft het noodzakelijk dat het slachtoffer onmiddellijk na het ongeluk, bij een hartstilstand, de correcte eerste hulp krijgt!

Het Vlaamse Kruis vzw is een hulporganisatie met een werking verspreid over Vlaanderen. Al vele jaren verzorgen wij EHBO-cursussen, zowel voor beginners als voor gevorderden. Op tal van evenementen, zoals muziekfestivals en sportmanifestaties staan onze vrijwilligers paraat.

“Ervoor zorgen dat iedereen wanneer nodig, snel goede EHBO krijgt in afwachting van verdere adequate hulpverlening”, dat is onze doelstelling.

Als erkende opleidingsverstrekker en autonome vrijwilligersvereniging kunnen we je helpen aan een zinvolle en maatschappelijke uitdaging.  Een uitdaging die niet alleen nuttig is voor anderen maar  ook voor jezelf en je directe omgeving. Ook als je EHBO niet ziet zitten, maar wel je beroepskennis en -ervaring ter beschikking wil stellen.

Enkele van onze verbintenissen:

  • Onze “vrijwillige” EHBO-hulpverlening
  • Verzekering persoonlijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid vanaf het verlaten van de eigen woning tot de terugkeer thuis wanneer je in opdracht bent van de vereniging
  • Een vereniging waar iedereen welkom is
  • We bieden onze vrijwilligers de mogelijkheid tot competentieontwikkeling
  • Uitbouw van een hoogstaande service naar de bedrijven en de hele bevolking door middel van het aanbieden van EHBO-hulpposten, ziekenvervoer en tal van (erkende) EHBO-opleidingen en bijscholingen
  • Een vereniging met ruimte voor vrijwilligers met fijne creatieve ideeën
  • Kostenvergoeding overeenkomstig het decreet voor vrijwilligerswerk

Jouw inzet en gedrevenheid kunnen bij ons het verschil maken.
Daar zijn we bij Het Vlaamse Kruis van overtuigd!

rea
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.